Uppsalas varmaste folkfest

Kulturernas Karneval är ett stort kulturmöte och en varm folkfest som innefattar ett dundrande karnevalståg och en 2-dagars festival fylld av konserter, dansföreställningar, workshops, teater, en omfattande mat- och hantverksmarknad och barnaktiviteter. Karnevalen har ägt rum sedan 2009 och har sedan dess blivit ett av Uppsalas största evenemang och är en varmt uppskattad tradition i Uppsalas kulturliv. Det är fri entré till festivalen som under årens lopp har gett tusentals besökare härliga kulturupplevelser och nya intryck.

Välkomna att besöka Uppsalas egna folkfest fylld av kärlek, glädje och gemenskap!

Kulturernas_Karneval_karnevaltagstor.jpg
akvarell2flerfärg_80.png
 

2021

25 september kl 12.00-20.00 
Engelska parken, Uppsala. 

Fritt inträde!

Årets upplaga av Kulturernas Karneval är en mindre version och en endagsfestival med en scen och en liten marknad. Under lördagen den 25 september fylls Engelska parken av musik, dans, teater och marknad. Välkomna!

Antalet besökare regleras utifrån Folkhälsmyndighetens restriktioner och vi ber besökare att hålla avstånd till varandra. Stanna hemma och ta hand om dig om du är sjuk. 

Kulturernas Karneval arrangeras av den ideella kulturföreningen KulturAlla med stöd av Uppsala kommun och i samarbete med Kulturens Bildningsförbund.

 
akvarell7rosarod.png

KulturAlla

KulturAlla är en ideell förening som varje år arrangerar Kulturernas Karneval i Uppsala. Föreningen arbetar med att skapa ömsesidig respekt och förståelse mellan människor och olika kulturella grupper och vill hylla den kulturella mångfalden. Tillsammans gör vi Uppsala till en rikare kulturstad och vi vill att sprida glädje och gemenskap!

Vi är politiskt och religiöst obundna och öppna för alla som vill bli medlemmar, både enskilda och föreningar. 
 

Bli medlem!

Varför ska du bli medlem i KulturAlla?

  • Möjlighet att arrangera evenemang, så som Kulturernas Karneval

  • Möjlighet att utveckla egna projektidéer med hjälp av KulturAlla

  • Rabatt på KulturAlla’s egna evenemang


Ditt medlemskap blir giltigt när vi mottagit er betalning av medlemsavgiften. Ett medlemskap kostar 100 kr/år och betalas till PlusGiro 49 34 60-0.
Glöm inte att ange din mejladress i fältet för meddelande till mottagare.

Är du under 21 eller över 65 år? Så bra, för då kostar medlemskapet bara 20 kr per år! Bli medlem i föreningen och stöd vårt arbete!

 
kulturernas_karneval_barnivalenstor.jpg

Samarbeten

Kulturens är studieförbundet för kulturutövare och partipolitiskt och religiöst obundet. De arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet och bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, teater/drama, filmskapande, bild och form, etc.

https://www.kulturens.se/

Som samarbetspartner är Kulturens Bildningsförbund med och gör Kulturernas Karneval möjlig!

Kulturens_Logotyp_Devis.png

Festplatsen i Engelska Parken är ett platt område med breda grusgångar med smått grus. Det finns tillgång till handikapptoalett. Det finns handikapp-parkeringar (4 st) i anslutning till området, vilka är belägna vid Campus Engelska Parken (särskilt tillstånd erfordras). Färdtjänst når området via Thunbergsvägens infart till Campus Engelska Parken.

 

För mer info ang. tillgänglighet, kontakta info@kulturernaskarneval.se

Läs mer om parken www.linneuppsala.se/plats/carolinaparken/.

Tillgänglighet

 

Historia

Varför en Karneval?

Alkohol & drogfri

Håll dig uppdaterad

Vill du ha uppdateringar angående festivalen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du veta allt som är på gång!

 
akvarell2.png

Inspirationen till Kulturernas Karneval kommer bland annat från Karneval der Kulturen i Berlin och från Karnevalen i Olinda/Recife i östra Brasilien. Tanken föddes att skapa ett liknande evenemang för de kulturföreningar som finns i Uppsala stad och län och som annars inte får chansen att visa upp sig för den stora allmänheten. I Uppsala ordnades Kulturernas Karneval för första gången den 16 maj 2009. Karnevalen blev mycket uppskattad av såväl publik som deltagare. I och med detta lades en grund för en årligt återkommande folkfest i Uppsala. En karneval som uttrycksform står för stolthet över det egna uttrycket, men också över att skapa något tillsammans och delta i ett större sammanhang. 

Kulturernas Karneval arrangeras av den ideella föreningen KulturAlla.

Syftet med Kulturernas Karneval är att lyfta fram och hylla samhällets mångfaldiga utbud av kulturer och dess konstnärliga uttryck. Denna rika variation av människor välkomnar vi och vi vill skapa möten, gemenskap, tillhörighet och stolthet, glädje och framtidstro. Uppsala ska vara en stad där alla ska kunna känna sig välkomna och känna tillhörighet.

Vi välkomnar alla att delta med antingen sin verksamhet, engagemang eller sitt besök. 

Omkring 700 deltagare i programmet och över 100 volontärer gör karnevalen möjlig. Vi har en gemensam dröm om mer värme, spektakel och  gemenskap i Uppsala.

Evenemanget är en alkohol- och drogfri folkfest. Vilket betyder att vi ber alla våra besökare att respektera det och låta kulturintrycken utöva sin helt egna glädjeberusande kraft!