Uppsalas varmaste folkfest

Kulturernas Karneval är ett stort kulturmöte och en varm folkfest som innefattar ett dundrande karnevalståg och en 2-dagars festival fylld av konserter, dansföreställningar, workshops, teater, en omfattande mat- och hantverksmarknad och barnaktiviteter. Karnevalen har ägt rum sedan 2009 och har sedan dess blivit ett av Uppsalas största evenemang och är en varmt uppskattad tradition i Uppsalas kulturliv. Det är fri entré till festivalen som under årens lopp har gett tusentals besökare härliga kulturupplevelser och nya intryck.

Välkomna att besöka Uppsalas egna folkfest fylld av kärlek, glädje och gemenskap!

Kulturernas_Karneval_karnevaltagstor.jpg
akvarell2flerfärg_80.png
 
 

Barnivalen är barnens alldeles egna område på festplatsen. Här är programmet fullt med teater, trolleri, cirkus, lekar och pyssel! Förutom ett spännande program finns hoppborg, lekplats och ansiktsmålning.

akvarell7rosarod.png

Ett färgsprakande karnevalståg

Karnevalståget är hjärtat i Kulturernas Karneval och en Uppsalatradition som du bara inte får missa! Hundratals deltagare från en mängd olika kulturgrupper dansar tillsammans i en sprakande parad som tågar genom Uppsala och får gatorna att vibrera. Låt dig ryckas med av glädjen, rytmerna, beundra vid sidan eller varför inte dansa efter själv?

Tåget startar på Nedre Slottsgatan och tar sig igenom centrala delarna av Uppsala för att återvända till festplatsen i Engelska parken där karnevalen fortsätter hela helgen!

 
kulturernas_karneval_barnivalenstor.jpg

Barnivalen

För våra yngre festivaldeltagare finns också möjligheten till att dansa i ett fantastiskt klangfullt tåg igenom festivalplatsen tillsammans med deltagare ur det stora Karnevalståget. Det enda barnen behöver är viljan att delta samt vara på plats. Häng på!

Barnens Karnevalståg

Håll dig uppdaterad

Vill du ha uppdateringar angående festivalen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du veta allt som är på gång!

 
akvarell2.png