Lika fast olika 

8-9 augusti

Engelska parken

 

För tolfte året i rad genomför vi Kulturernas Karneval och med årets tema; ”Lika fast olika”.  Med detta tema vill vi att festivalhelgen ska illustrera människors lika värde och betydelsen för ett mångkulturellt Uppsala. 
Alla människor bär på sin kultur på olika sätt och vi tror att genom att dela den med andra så kan det vara både berikande och utvecklande för samhället i helhet. Läs mer hur vi arbetar med temat här. 

Vi samlar artister från Uppsala och resterande landet för att bjuda på en härlig mix av kulturella uttryck i alla former, färger och toner. Det fulladdade och breda festivalprogrammet väcker Engelska Parken till liv varje år och här kan du uppleva allt från folkmusik, hiphop till teater, sambatåg, konstutställningar och allt däremellan. 

 

Självklart är det fri entré!

 
 

Barnivalen är barnens alldeles egna område på festplatsen. Här är programmet fullt med teater, trolleri, cirkus, lekar och pyssel! Förutom ett spännande program finns hoppborg, lekplats och ansiktsmålning.

Ett färgsprakande karnevalståg

Karnevalståget är hjärtat i Kulturernas Karneval och en Uppsalatradition som du bara inte får missa! Hundratals deltagare från en mängd olika kulturgrupper dansar tillsammans i en sprakande parad som tågar genom Uppsala och får gatorna att vibrera. Låt dig ryckas med av glädjen, rytmerna, beundra vid sidan eller varför inte dansa efter själv?

Tåget startar på Nedre Slottsgatan och tar sig igenom centrala delarna av Uppsala för att återvända till festplatsen i Engelska parken där karnevalen fortsätter hela helgen!

Lördag 8 augusti 2020  –  12:00-13.30

 

Barnivalen

För våra yngre festivaldeltagare finns också möjligheten till att dansa i ett fantastiskt klangfullt tåg igenom festivalplatsen tillsammans med deltagare ur det stora Karnevalståget. Det enda barnen behöver är viljan att delta samt vara på plats. Häng på!

Söndag 9 augusti kl 14.00 

Barnens Karnevalståg

Håll dig uppdaterad

Vill du ha uppdateringar angående festivalen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du veta allt som är på gång!