När? 

Datum för 2021 meddelas längre fram. 

Pris? Gratis

Vi vill att alla ska känna sig välkomna och kunna dela kulturupplevelser, så kom som du är i alla väder är vi där!

 
 

Var?

Plats
Hitta
Karnevaltåg
Parkering

Festplatsen är Engelska Parken i Uppsala. Officiellt heter parken Carolinaparken, men bland de flesta är den känd som Engelska Parken. Adress: Carolinaparken, Kåbo, 753 10 Uppsala.

Från Uppsala centralstation kan man antingen gå ca 15 min eller ta en stadsbuss som tar ca 5minuter. Bussarna som går hit är 6, 11 eller 20 och hoppa av vid hållplats “Slottsbacken”. Tidtabeller hittar du på UL.se.

Karnevalståget går genom centrala Uppsala. Det startar på Nedre Slottsgatan och avslutas i Engelska Parken. 

Cyklarna parkeras med fördel i Carolina Redivivas- eller Campus Engelska Parkens cykelställ. Bilparkeringar finns i närheten, bl.a vid Ekonomikum och längs Kyrkogårdsgatan. De flesta parkeringarna har en p-avgift på 10-20 kr/timme. Titta gärna på Uppsala Kommuns parkeringskarta.

 

Tillgänglighet

Festplatsen i Engelska Parken är ett platt område med breda grusgångar med smått grus. Det finns tillgång till handikapptoalett. Det finns handikapp-parkeringar (4 st) i anslutning till området, vilka är belägna vid Campus Engelska Parken (särskilt tillstånd erfordras). Färdtjänst når området via Thunbergsvägens infart till Campus Engelska Parken.

 

För mer info ang. tillgänglighet, kontakta: 073 049 42 17 eller info@kulturernaskarneval.se

Läs mer om parken www.linneuppsala.se/plats/carolinaparken/

 

Välkommna

Barnfamiljer
För alla?
Alkohol & drogfri

Det finns ett särskilt barnfamiljsområde som vi kallar Barnivalen. Där finns roliga aktiviteter för hela familjen! I anslutning till Barnivalen finns bänkar och bord, tält för skugga och matförsäljare. I nära anslutning finns även toaletter, varav en har skötbord. Barnivalens aktiviteter pågår lördag-söndag kl. 11-18. Du hittar mer information i årets festival under Festivalen.

På festivalen finns programpunkter som passar allt från de allra minsta till de äldre! Vi tror att alla bär på sin kultur på olika sätt och att dela den med fler kan vara både berikande och utvecklande. Alla är välkomna till Kulturernas Karneval!

Evenemanget är en alkohol- och drogfri folkfest. Vilket betyder att vi ber alla våra besökare att respektera det och låta kulturintrycken utöva sin helt egna glädjeberusande kraft!

akvarell10grönblå.jpg

Bli en del av festivalen

Kulturernas Karneval finns tack vare engagemanget från alla som deltar! Ungefär 700 deltagare i program, marknad & engagemangstorg, 100 volontärer och ett gäng samarbetspartners gör Karnevalen möjlig tillsammans med besökarna. Läs mer under respektive sida.

 

Kontakt

Allmän info

Adress: Väpnargatan 24 kv 75336 Uppsala

E-post: info@kulturernaskarneval.se

 

Telefonnummer 

073 049 42 17
 

Festplats 

Engelska Parken/Carolinaparken

 

Adress 

Thunbergsvägen 3H, 751 20 Uppsala

OBS Begränsade kontorstider:

Begränsade kontorstider kan medföra att svaret på er fråga dröjer, vi tackar för ert tålamod. 

Fler frågor?

Har du något mer du undrar? Eller vill veta mer om? Då är du varmt välkommen att kontakta oss genom kontaktuppgifterna ovan eller skriva oss ett meddelande direkt här.

Tack för ditt meddelande